Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Συντήρηση & βελτίωση καλαμαριέρας



Συντήρηση & βελτίωση καλαμαριέρας 
 


Nα δούμε τώρα πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις καλαμαριέρες μας.
Όπως έχετε διαπιστώσει ήδη πολλοί που έχετε ασχοληθεί με αυτό το είδος ψαρέματος,μετά από λίγο καιρό είτε λόγο ποιότητας,είτε λόγο φθοράς και σκαλωμάτων,τα υφάσματα που τις καλύπτουν ανοίγουν και ξεφτίζουν.
Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν αγοράσω μια καλαμαριέρα είναι να την περάσω ένα χέρι logo στιγμής,σε 3 σημεία. Στην ραφή στο κάτω μέρος του σώματος,στα μάτια,και στα ανακλαστικά που έχει μπροστά στο στριφτάρι και πίσω στις ακίδες



Η αλλαγή της σκιάς του υφάσματος είναι ακριβώς η κόλλα



 Τωρα για να βελτιώσουμε και να όσο τον δυνατόν να αποφύγουμε τα σκαλώματα οι εταιρίες έκαναν το βαρίδι από κάτω σαν μαχαίρι.Επισεις ειναι πιο υδροδυναμικο.
Αυτά σε καλαμαριέρες άνω του μέσου ορού κόστους.
Το αρχικό


 μια καλαμαριέρα της yamashita,




και η δικιά μας μετά από την επέμβαση ενός dremel!



Aν τώρα εκεί που ψαρεύουμε έχει πολλές φυκιαδες,η κυνηγάμε τις σουπιές χαμηλά-ρηχά σε βοτσαλα και πλάκες για να μην μαζεύει η καλαμαριέρα την μάνα της και τον πάτερα της όποτε δεν ψαρεύει,μπορούμε να κόψουμε τα κάτω αγκιστρακια σύριζα...Η αρχική




και το αποτέλεσμα μετά την επέμβαση του κοφτη!





Και όλα τα σύνεργα που θα χρειαστούμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερμιόνη: Η πόλη και ο ψαρότοπος με την ματιά του Θανάση Πάτσιου

  Μια συνέντευξη του Θανάση Πάτσιου για την Ερμιόνη. Ενα σύντομο ιστορικό της πόλης από την αρχαιότητα ως σήμερα και βέβαια μια ψαροκουβέντα...