Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Light Rock Fun!



Light Rock Fun!!
Δύο ψαρέματα σερί ήταν αρκετά για να έχω μια ξεκάθαρη εικόνα και να είμαι σίγουρος. Είμαι ερωτευμένος! Η έλευση ενός σετ για lrf έφερε και την λαχτάρα να βρεθώ στην θάλασσα για να το δοκιμάσω. Μία μέρα μόνος και μία με τον Γιάννο ήταν αρκετή για να αναθεωρήσω τις απόψεις μου για την χρησιμότητα των μικρών τεχνητών και των θηραμάτων τους.



Πρώτη μέρα και φτάνω στο μέρος αργά το βράδυ. Αμέσως βλέπω τα κοκκάλια να κυκλοφορούν και εγώ ξεκινάω τις βολές.  Πλανάκια και τεχνητά εναλλάσσονται αλλά το στόματα δεν λένε να ξεκλειδώσουν.  Αφού είχε περάσει αρκετή ώρα αποφάσισα να αρχίσω τους πειραματισμούς και ο πρώτος ήταν πρόταση του φίλου του Δημήτρη του Χαρίσκου. Μια Cheburaska 4 γραμμαρίων με δόλωμα μια σιλικονίτσα γαρίδα ξεγέλασε ένα γομαροκόκκαλο 800 γραμμαρίων και μετά από μια ωραία μάχη βγήκε φωτογραφίες και μπήκε στο ψυγείο.



 Δυο απώλειες μετά από αυτό όμως έβαλαν φρένο στα κυνήγια και κάνοντας ένα διάλειμμα έκατσα να σκεφτώ τι έκανα λάθος. Στην πρώτη περίπτωση ένα επιπόλαιο πιάσιμο και η προσπάθεια να μην χρησιμοποιήσω απόχη ήταν ξεκάθαρο λάθος μου . Στην δεύτερη μετά το χτύπημα και αφου το έφερα για λίγα μέτρα ξεψάρισε από minnow με 2 σαλαγγιές. Χμμμ στο μυαλό μου ήρθε η σκηνή που μου έκανε εντύπωση από το βιντεάκι και το κάρφωμα του Γιώργου https://www.youtube.com/watch?v=nlx9T13uKPk. Οπότε το έβαλα καλά στο μυαλό μου και συνέχισα το ψάρεμα. Η ώρα πέρναγε και αποφάσισα να μετακινηθώ σε μια μικρή παραλία . Την ώρα που ξημέρωνε άρχισαν και τα κυνήγια. Βολή με τεχνητό wtd και στη μέση της διαδρομής εξαφανίζεται και το καλάμι διπλώνει. Τριπλό shore jigging κάρφωμα και το ψάρι έφυγε μια αριστερά μια δεξιά χωρίς να είναι κτήνος. Τελικά όταν βγήκε είδα ότι ένα ωραίο κοκκάλι είχε καρφωθεί από την ράχη.




Η συνέχεια είχε και άλλες επιθέσεις αλλά άστοχες, οπότε έβαλα ένα minnow και με ανοιχτό πικάπ περίμενα το κυνήγι. Μόλις το είδα βολή και στα πρώτα twich ήρθε το στοπ. Ξανά κάρφωμα καλό και ένα λαβράκι μισόκιλο στήθηκε για τις φωτογραφίες και επέστρεψε στην θάλασσα.



Επιστροφή στα βράχια και κυνήγια αλλά αρκετά βαθειά.Με πλαστικό δεν τα έφτανα,  πλανάκι δεν έτρωγαν ότι χρώμα και να έβαλα, ξανά η γαρίδα και την φέρνω με χτυπήματα στον αφρό. Στην τρίτη μανιβελιά μια στειρούλα την λιμπίστηκε.



 Φωτό και μπλουμ πίσω. Στην επόμενη βολή την αφήνω να πατώσει. Ένα-δύο jerk και μια δεύτερη στειρουλα έκανε παρέα στην πρώτη.



Μετά από αυτό τα μάζεψα και ετοιμάστηκα για την επόμενη εξόρμηση με τον Γιάννο.
Στην αρχή δεν κουνιόταν φύλλο οπότε αναλωθήκαμε σε πειραματιμούς. Μια βολή πατωτά σε σιλικόνη και ένα τράβηγμα και καταλαβαίνω ότι μάλλον είναι χταπόδι και το σηκώνω γρήγορα από τον βυθό. Μόλις φτάνει επιφάνεια την αφήνει και όταν την έβγαλα έλειπε ένα κομμάτι δίπλα στο αγκίστρι. Βάζω μια μικρή καλαμαριέρα που είχα τοποθετήσει στην κασετίνα την ίδια μέρα και στο δεύτερο jerk ξανα χτύπημα αλλά αυτην την φορά βγήκε για φωτογραφία και μετά επέστρεψε.



Η συνέχεια ήταν εξίσου πειραματική ψάχνοντας να βρούμε που τρώνε τα ψάρια και τελικά σεφτέ έκανε ο Γιάννης με σιλικόνη.


Ένα λευκο lipless έδωσε και σε μένα την λύση και ο τελικός απολογισμός ήταν πεντε κομμάτια και πλατιά χαμόγελα στα πρόσωπά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερμιόνη: Η πόλη και ο ψαρότοπος με την ματιά του Θανάση Πάτσιου

  Μια συνέντευξη του Θανάση Πάτσιου για την Ερμιόνη. Ενα σύντομο ιστορικό της πόλης από την αρχαιότητα ως σήμερα και βέβαια μια ψαροκουβέντα...