Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

HTO Rockfish Revolution 5-21 γρμ : O αρχηγός του HRF!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ LUREBITES ΤΟ 2018

Συνήθως όταν ξεκινάμε το spinning ζητάμε από ένα καλάμι να τα κάνει όλα... Λίγο σκληρά τεχνητά, λίγο πλανάκια, καμιά καλαμαριέρα, να “κουμπώσουμε” και καμία σιλικόνη... ένα πολυεργαλείο δηλαδή. Αυτή την φορά θα μιλήσουμε για ένα εξειδικευμένο καλάμι, το Rockfish Revolution της ΗΤΟ... το καλάμι που θα μας βάλει με αξιώσεις στον κόσμο του Heavy Rock Fishing!

Ένα καλάμι με ιδιαίτερο χαρακτήρα δεν θα μπορούσε να έχει τίποτα άλλο από ιδιαίτερη εμφάνιση. Το Rockfish Revolution είναι ένας κλασικός Σπαρτιάτης πολεμιστής. Μαύρο blank, με μαύρους οδηγούς Fuji και μαύρο μαλακό Eva... σε προδιαθέτει για μάχες!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το σπάσιμο της μονοχρωμίας κάνει το ασημί δέσιμο των επάνω οδηγών, τα λογότυπα και το δαχτυλίδι που συγκρατεί τον μηχανισμό. Η βάση κλειδώνει τον μηχανισμό προς τα επάνω σφιχτά, χωρίς προβλήματα ξεβιδώματος, και την ανάγκη back up δαχτυλιδιού. Κάτω από την βάση ο κορμός είναι γυμνός με το μοντέλο ευδιάκριτο, και στο τέλος ένα κομμάτι eva, πολύ χρήσιμο και μαλακό για να κουμπώνει στην μασχάλη. Η τάπα δε έχει το γνωστό κατακόκκινο ψαράκι της HTO.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η ένωση των δύο στελεχών γίνεται με spigot που ασφαλίζει καλά, και λίγο πριν την βάση του μηχανισμού υπάρχει και lure holder για να μετακινούμαστε με το τεχνητό χωρίς να κάνουμε ζημιά στους οδηγούς. Το βάρος του είναι 143 γραμμάρια και το μήκος του 2,35 μέτρα. Η συνολική εικόνα είναι ένα καλοσχεδιασμένο καλάμι, λιτό στην εμφάνιση και σοβαρό στην όψη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όπως ήδη είπαμε, το Rockfish Revolution κάνει πολύ καλά αυτά που έχει σχεδιαστεί να κάνει και όχι λίγο από όλα. Ποια είναι αυτά; Το καλάμι θα δουλέψει άψογα την κατηγορία των top water τεχνητών από 15 έως 28 γρμ αλλά και minnows και vibrations σε αυτά τα γραμμάρια. Όμως, οι σιλικόνες είναι η τροφή του και τα σκληρά το επιδόρπιο του! Στα βαριά μαλακά τεχνητά πραγματικά διαπρέπει έχοντας απαράμιλλη αίσθηση ειδικά όταν ψαρεύουμε στα βαθιά νερά!

hto_revolution_rockfish_11

Το ατού του είναι το πολύ δυνατό του blank και η νευρική του κορυφή που μας δίνει την δυνατότητα για πολύ καλές ρίψεις ακόμα και αν το τεχνητό μας δεν έχει καλό ζύγισμα. Πολύ καλό είναι και στα πλανάκια αλλά με βάρος από 10 έως 22 γρμ. ενώ στις καλαμαριέρες είναι απλά... λύση ανάγκης! Δεν τις αισθάνεται καθόλου καθώς είναι πολύ νευρικό και στερείται οποιασδήποτε ανοχής στην κορυφή του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πάντα όταν δοκιμάζω ένα καλάμι έχω δύο πράγματα στο μυαλό μου. Πρώτον να δω πως ανταποκρίνεται σε όλα τα τεχνητά και τις συνθήκες. Κατόπιν, έχοντας ξεχωρίσει τον χαρακτήρα του εμβαθύνω εκεί. Έτσι και με το Rockfish Revolution όταν κατάλαβα με τι έχω να κάνω σταμάτησα τους πειραματισμούς και τότε ανέδειξε τα προτερήματα του. Πρώτα από όλα έχει σίγουρο κάρφωμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει ψάρι από κάρφωμα. Ακόμα και λούτσοι πιασμένοι από την τελευταία σαλαγκιά και στην άκρη του στόματός τους πολύ δύσκολα θα ξεφύγουν. Μας έτυχε μερικές φορές και δεν ξέφυγε κανένας. Η κορυφή του καλαμιού κρατά συνεχώς υπό τάση το τεχνητά, δίνοντας μας σιγουριά στην μάχη με τα ψάρια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο είναι και άψογο με σιλικόνες στα βαθιά. Ένας λόγος παραπάνω γιατί έχουμε ένα αγκίστρι και το παραπάνω βάθος καμπυλώνει συνήθως πολύ τα “all round” καλάμια. Όχι όμως το Revolution. Η HTO το δίνει για 5-21 και εγώ το δούλεψα με τεχνητά από 4 έως 28 γραμμάρια (το ΗΤΟ Canine είναι το πιο βαρύ τεχνητό που έβαλα). Προσωπικά θα το χαρακτήριζα 7-25 καθώς αυτά είναι και τα ιδανικά γραμμάρια που δουλεύει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

anoigma_hto_revolution_5-21

Συμπέρασμα : Αν θέλουμε ένα καλάμι να κάνει λίγο από όλα υπάρχει σε αυτή την κατηγορία το Luregame. Αν όμως πλέον έχουμε κατασταλάξει για το τι θέλουμε, και ζητάμε ένα δυνατό καλάμι να παίζει μεσαία τεχνητά χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία τότε το Rockfish Revolution είναι η επιλογή μας. Ελαφρύ καλοσχεδιασμένο και ποιοτικό κάνει πραγματικά αυτό που υπόσχεται.. Rock Fishing!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερμιόνη: Η πόλη και ο ψαρότοπος με την ματιά του Θανάση Πάτσιου

  Μια συνέντευξη του Θανάση Πάτσιου για την Ερμιόνη. Ενα σύντομο ιστορικό της πόλης από την αρχαιότητα ως σήμερα και βέβαια μια ψαροκουβέντα...