Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Οταν σε ζωνουνε τα φιδια

Μετά απο μια εβδομάδα πρέσας,έπρεπε να ξεφύγω.Μπιγκατίνι είχα,έτσι αρχίσανε τα τηλέφωνα για να βρώ παρέα.Ο Γιώργος στο εξοχικό,πρώτο όχι.Ο Γιάννης δουλέυει,δέυτερο όχι.Ο Κώστας στο νησί,τρίτο όχι.Αρχίσανε και με ζώνανε τα φίδια.Οι άλλοι ήξερα οτι λείπανε ήδη.Ρε εγώ θα πάω έστω και λίγες ώρες.Βλέπω τον καιρό.Νοτιάς 2 μποφώρ με πιθανότητα βροχής,αργά το πρωί.Ωραία,όλα καλά πάνε...άντε να δούμε.Ξύπνημα 1 ώρα πρίν ξημερώσει,και με το που μπαίνω στο αυτοκίνητο,ψιχάλες.Εεεεε πάλι μέσα πέσανε.Ρε εγω θα πάω!Ηταν απο τις μέρες που σε πιάνει το προαίσθημα.Ελπιζα να βγεί.


Πρώτη βολή στο ξημέρωμα,και το πολύ ελαφρύ ψιλόβροχο θα με συνόδευε σε όλη την διάρκεια του ψαρέματος.Στο πρώτο τσίμπιμα ,ηρθε και το 1ο ψάρι.Είναι καλό.Κόντρα και..είναι πολύ καλό!Είναι...ββζζζζζ  τα φρένα!!!Και ξανά βζζζζ.Πρεπει να πήρε καμιά 20-25 μέτρα για πλάκα.Εχει βάλει πλώρη για τα ανοιχτά και δέν σταματάει με τίποτα!Κανα δυό καφάλια και ξανά  βζζζ.Οπα λέω ,πρέπει να του κόψω τον τσαμπουκά γιατί απο τον σαματά δεν θα μείνει ούτε πέρκα.Ξανά κοντράρω και ...το καλάμι επανέρχεται.Κόψιμο ακριβώς πάνω από το αγκίστρι.Μα τι τύχη είναι αυτή σήμερα! Ολα δεξιά μου πάνε.Δένω καινούργιο αγκίστρι,αλλάζω τον φελλό με λίγο πιο βαρύ,και αλλάζω και την αρματωσιά ,γιατί έχει πολλά ρέυματα.Βολή κοντινή,και μπόσικα στην μάνα καθόλου.Μύτη και φελλός σε επαφή,τα φρένα οριακά και πάμε.Και δέν άργισε.Ο φελλός εξαφανίζεται και αρχίζει το πάρτυ,μόνο που αυτή την φορά ο καλεσμένος ήταν πιστός στο ραντεβού του,και προσγειώθηκε στήν απόχη μου!
1250 γραμμάρια καλά είναι.Τα ψάρια ήταν εκεί και τρώγαν με μανία.Το αποτέλεσμα στο τέλος ήταν και αρκετά πιτσιρίκια πού επέστρεψαν στην θάλασσα.Απο τα καλύτερα συναισθήματα να σου βγαίνει το έντικτο.Γεμίζεις αυτοπεποίθηση και κουράγιο για τις φόλες που έρχονται!Σε 2 ωρίτσες ,τα μάζεψα και βούρ στην φαμίλια.Καλα ήταν,αχάριστος δεν είμουν ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερμιόνη: Η πόλη και ο ψαρότοπος με την ματιά του Θανάση Πάτσιου

  Μια συνέντευξη του Θανάση Πάτσιου για την Ερμιόνη. Ενα σύντομο ιστορικό της πόλης από την αρχαιότητα ως σήμερα και βέβαια μια ψαροκουβέντα...