Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Λαβρακι δαγκωτό!Είναι ορισμένες φορές που η τύχη στα φέρνει έτσι,ώστε μόνο να γελάσεις μπορείς.Πέρσι στις εκλογές είχα πάρει ένα τρίκιλο λαβράκι.Και αυτό ακριβώς λέγαμε με τον Γιώργη όταν πηγαίναμε το πρωί.Ρε λές?Αφού φτάσαμε ξεκινήσαμε τις βολές ,και για λίγη ώρα τίποτα δεν ενοχλούσε τα τεχνητά μας.Αέρα δεν είχε,αλλά το αντιμάμαλο ήταν δυνατό και κράταγε ακόμα πολύ.Αλλαγή μέρους και τα πρώτα ακολουθήματα σε τεχνητά επιφανείας.Αλλαγή σε άλλο τύπο αλλα τίποτα.Τουλάχιστον ξέραμε ότι ήταν εκεί.Το πρώτο φώς άρχισε να αχνοφαίνεται και ξανά αλλαγή μέρους.Κουμπώνω το silver dog και επιτέλους χτύπημα.Εκανε τα φευγιά του αλά είχα σφιχτά τα φρένα και σε λίγο ένα λαβράκι του κιλού άραξε στην παραλία.

Μετά τις φωτογραφίες κτλ μερικές βολές και διάλειμμα για τσιγάρο.Είχε πλέων ξημερώσει για τα καλά και ο ήλιος προσπαθούσε να ξεμυτίσει μέσα από τα σύννεφα.Περπάτημα ξανά και συναντώ κάτι πλάκες.Αλλαγή σε άλλο minnow και τίποτα.Ξανά duel και βολή.Αφού πλέων έχει κάνει όλη την διαδρομή στα 2 τελευταία μέτρα σηκώνω το καλάμι για να μην σκαλώσει το τεχνητό.Οταν ξαφνικά εμφανίζεται ενας λάβρακας και με ανοιχτό το στόμα επιτίθεται στο τεχνητό κυριολεκτικά εξω από το νερό ,μπροστά στα πόδια μου!

Σαστισμα ,κάρφωμα και μετά απο μια καλή μάχη το 2,5κιλο λαβράκι έκανε παρέα στον αδελφό του!Συνεχίσαμε για λίγη ώρα ακόμα,αλλά χωρίς επιτυχία,οπότε τα μαζέψαμε και γυρίσαμε για να ρίξουμε τον ψόφο μας.Εγώ πάντως ψηφίζω λαβράκι δαγκωτό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερμιόνη: Η πόλη και ο ψαρότοπος με την ματιά του Θανάση Πάτσιου

  Μια συνέντευξη του Θανάση Πάτσιου για την Ερμιόνη. Ενα σύντομο ιστορικό της πόλης από την αρχαιότητα ως σήμερα και βέβαια μια ψαροκουβέντα...