Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Top water continues...last days of 2014

Λίγες μέρες πρίν φύγει το 2014 το τριο στούτζες αποφάσισε να ψάξει ένα νέο μέρος.Μετά από μια υπέροχη διαδρομή καταλήξαμε σε εναν κάβο,ακριβώς στο ξημέρωμα.
Και ήταν τόσο όμορφα που δεν ξέραμε αν έπρεπε να ψαρεύουμε ή απλώς να απολαύσουμε το τοπίο.Εκτός από μερικά ακολουθήματα,ψάρι δεν πήραμε αλλά πραγματικά το ευχαριστηθήκαμε τόσο πολύ που απλώς ανανεώσαμε το ραντεβού χωρίς ίχνος στεναχώριας.
Ενα αναπάντεχο ρεπό μου την τελευταία μέρα του χρόνου όμως μας έβαλε στην πρίζα.Τέτοια ευκαιρία να κλείσει η χρονιά δίπλα στην θάλασσα δεν αφήνεται ανεκμετάλευτη και ετσι μετά τα τηλέφωνο με τον Γιάννο έγιναν οι προετοιμασίες.Πρωτα του εξοπλισμού και μετά του ρουχισμού γιατι ο καιρος δεν αστειευόταν και εδινε 0-2 βαθμούς,με χιονόνερο και 5-6 μποφωρ βοριά...Μιλάμε για παλαβούς.Αφου φθάσαμε ξεκινήσαμε τις βολές και μετα από αλλαγή σημείου ο Γιάννος έκανε τον σεφτέ με ένα όμορφο κοκκάλι.Μετα απο αλλαγη τεχνητού ενα λαβράκι δεν θα αντισταθεί και διπλαρώνει τις επιτυχίες ,με ένα τρίτο κοκκάλι να ξαγκιστρώνεται.Μετα από ένα συντομο διάλειμα αλλλάζουμε ξανά μέρος .Είχε μόλις ξημερώσει οταν εβαλα το τεχνητό που τόσο έχω αγαπήσει.Δεύτερη βολή προς τα δεξιά και...πλααφφ.Το ψάρι ήταν επάνω!Αμέσως κατάλαβα οτι ήταν καλό και άρχισα να του παίρνω μέτρα όταν πήρε μπρος το μοτέρ του!Ξαφνικά το ψάρι παίρνει κεφάλι προς τα ανοιχτά και τα φρένα του μηχανισμού τσίριζαν την πιο γλυκιά μελωδία!Πηρε αλλα 3 κεφάλια πιο μικρής διάρκειας χαρίζοντάς μου την καλύτερη μαχη απο λαβράκι που είχα πιάσει.
Σπίτι κατάλαβα το γιατί...Ηταν αρσενικό και θεονίστικο ,και έτσι είχε όλες του τις δυνάμεις.Είχε πιαστεί και από τα βράγχια και τα έδωσε όλα.
seabass on duel silver dog
Zυγίστηκε 2800 και μετά τις απαραίτητες φωτό ξεκινήσαμε να τα μαζεύουμε.


 


Εκλεισε έτσι όμορφα μια χρονιά ανυπομονώντας όπως πάντα να ξαναβρεθούμε γρήγορα κοντά στην θάλασσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ερμιόνη: Η πόλη και ο ψαρότοπος με την ματιά του Θανάση Πάτσιου

  Μια συνέντευξη του Θανάση Πάτσιου για την Ερμιόνη. Ενα σύντομο ιστορικό της πόλης από την αρχαιότητα ως σήμερα και βέβαια μια ψαροκουβέντα...